|
www.rolnictwo0809.fora.pl Forum Kierunku Rolnicwto 2008-2013 Uniwersytet Rolniczy w Krakowie
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zuza
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Wto 21:08, 05 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
gr 4
1. Narysowac dipeptyd Gln-Lys
2. Narysowac wzór kwasu asparginowego w punkcie izoelektrycznym i w środowisku zasadowym pH - 2,77
3. podac wszystkie wiązania które stabilizują strukture III rzędową i opisac dokładnie oddziaływania jonowe.
4.Wymienic wszystkie czynniki działające denaturująco na białko oraz scharakteryzowac mechanizm denaturacji białka pod wpływem silnych kwasów
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
garfild
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 137
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 18:48, 06 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
mam pytanko do osób które miały dzisiaj boichemie...
jakie mieliście pytania na kartkówce z enzymów????
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Sopelek
Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 244
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 19:08, 06 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
mieliśmy dzisiaj kwasy nukleinowe
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dana
Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 17:28, 08 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
POMOCY!!!!!!!!!!
GR. 1
1. Narysowac wiazanie peptydowe miedzy histydyna i metionina.
2. Napisac wzory kwasu asparaginowego w postaci punktu jonowego czy cos takiego oraz w srodowisku kwasnym.
3. Wiazanie dwusiarczkowe i odzdzialywania hydrofobowe.
4. Wysalanie białek.
GR. 2
1.Narysować dipeptyd Trp Leu
2. Narysować wzór argininy w punkcie izoelektrycznym oraz w środowisku kwaśnym pHi = 10,76
3. Dokładnie porównać (schematyczne rysunki, opis wiązań) strukturę typu alfa (a) oraz beta (B).
4. Zdefiniować denaturację i scharakteryzować mechanizm denaturacji białka pod wpływem wysokiej temperatury.
GR. 3
1. Narysować dipeptyd Gln Lys.
2. Narysować wzór kwasu asparginowego w punkcie izoelektrycznym i w środowisku zasadowym pHi = 2,77.
3. Podać wszystkie wiązania, które stabilizują strukturę 3-rzędową i opisać dokładnie oddziaływania jonowe.
4. Wymienić wszystkie czynniki działające denaturująco na białko oraz scharakteryzować mechanizm denaturacji białka pod wpływem silnych kwasów.
GR. 4
1. Co to jest wiazanie hydrofobowe i wodorowe.
2. Wzor argeniny.
3. Wzor Arh-Ile
4. Co to jest denaturscjia i wysalanie bialka.
tutaj sa wszystkie zestawy z biochemi jesli ktos by byl tak mily je rozwiazac i wrzucic na gmaila byli bysmy wdzieczni
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
gre1
Dołączył: 07 Lut 2009
Posty: 31
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: stołeczno królewski kraków
|
Wysłany: Sob 0:15, 09 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
Oj Dana Dana te pytania są aż takie straszne wystarczy że masz jaką ks. do biochemii i trochę pojęcia z chemii to sobie poradzisz.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kwinto1906
Dołączył: 11 Gru 2008
Posty: 47
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: się biorą dzieci ?
|
Wysłany: Sob 2:36, 09 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
Oj dokładnie ludzi z takim podejściem Dana Nie prosiła o pomoc ;p
p.s Gdybym znał odpowiedzi już były by na gmailu ;p
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dana
Dołączył: 05 Gru 2008
Posty: 36
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Sob 12:26, 09 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
dokladnie najpierw ta ksiazke trzeba miec skoro jestes taki mądry "gre1" to dlaczego nie wrzucisz na maila odpowiedzi ??:>
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Beatrix
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 25
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 14:06, 10 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
O której piszemy jutro poprawe z białek?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zuza
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Nie 22:08, 10 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
chyba o 12 ale Kasia ma jeszcze zadzwonic do fitotronu i dowiedziec sie czy babka jest , bo mówila ze moze jej nie byc i trzeba sprawdzic
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Beatrix
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 25
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 10:25, 11 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
Ok dzieki;) jak bedzie juz cos wiadomo to dajce znac
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zuza
Dołączył: 02 Lis 2008
Posty: 130
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 11:09, 11 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
nie ma poprawy
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Kasiula
Administrator
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 382
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 11:38, 11 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
Grupa IV dzisiaj nie poprawia ;P
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
===Dawid===
Dołączył: 24 Lis 2008
Posty: 141
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Kraków-Nowa-Huta
|
Wysłany: Nie 22:29, 17 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
pamięta ktoś pytania jakie się pojawiły na I kolokwium z cukrów?
z góry dzięki.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ula:)
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 50
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pon 20:16, 18 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
zestaw 2
1.wzór na maltoze, z czego jest zbudowana(glukoza +glukoza), i jakim
jest cukrem(redukcyjnym czy nie)
2.frag.wzóru celulozy i jej funkcje
3.wzór sumaryczny monolinoli....
4.sfingolipid z zaznaczeniem grupy hydrofilowej i hydrofobowej
zestaw 3
alfa ryboze i beta fruktoza narysowac
lipidy ktore buduja blone komorkowa i narysowac ich wzory
cellobioza funkcje i wzor
wzor mono gdzie wzor jest C17H29COOH glicerol .... nie pamietam nazwy
zestaw 4
narysuj alfa glukoze i beta galaktoze i opisac je pod wzgledem
kryteriow podzialu
narysuj sacharoze i opisz jej funkcje
monolinolino glicerol wzor
czasteczka kwasu fosfolipidowego, czasteczka hydrofobowa i hydrofilowa
zestaw 1
wzor monooleinianu glicerolu
reakcja zmydlania z KOH z wzorem z cw pierwszego
wzor skrobii i jaka pelni funkcje w komorce
wzor sacharozy i czy jest to cukier redukujacy czy nie i w jakiej
reakcji mozemy to poznac .
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
tomaszek767
Dołączył: 22 Paź 2008
Posty: 331
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Boczkowice:) bradzo Malowniczo położona wioska:D
|
Wysłany: Śro 17:25, 20 Sty 2010 Temat postu: |
|
|
Wyniki Popraw oraz wszelkie informacje i zagadnienia dotyczące III kolokiuwm znajdziecie na emailu roku
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|